pátek 26. prosince 2008

Nebojme se pravdy

 Taky jste už slyšeli pojem „politický suterén“? Já ano. Ale ten, komu je přisuzován není podněcovač nenávisti k cizincům či protiislámských nálad. Je to člověk, ke kterému mám důvěru a jehož postojů si vysoce vážím. Člověk, který plnohodnotně pojmenoval novodobý levicový extrém antisemitismus, nacismus v podobě současného expanzivního islámského náboženství, džihádu, ke kterému se dnes hlásí převážná část islamistů ve všech, tedy i v našem státě, České republice.
 Měli bychom vědět i víc. Naše tajné služby by měly vědět podstatně víc. Víc by měly vědět církve. Každý z nás, kdo rok od roku potkává na ulicích i českých měst víc a víc zahalených postav mladých, pro islám horujících lidí.Islám je stále víc expanzivním náboženstvím, takže ani jeho vrchol, nebezpečný džihád, není jen smyšlenkou. Takto se k této problematice vyjádřil i královéhradecký biskup Dominik Duka na stránkách MF Dnes. Těžko říci zda „politický suterén“ nebo pouze dobré oči, uši a jasné myšlení. Opravdu není lehké skousnout zahalenou mládež v našich ulicích, školách, kavárnách. Je to hozená rukavice naší demokracii. 
 Nemohu si pomoci, ale nacisté v pohraničí českého státu ve třicátých letech minulého století rovněž začínali v uniformách. Na fotografiích z oněch těžkých let rovněž zkoušeli až kam až mohou zajít v bílých podkolenkách a kožených gatích za zvuků píšťa bubnů. Dnešní celosvětový terorismus mladých islámských radikálů začíná texty modliteb, výzvami na internetových stránkách a končí bombovými útoky výbušninou skrytou pod šaty zahalených teroristů. Ty jsou po celé, světě namířeny proti nám, nositelům a vyznavačům svobody a demokracie, proti Západu, proti křesťanům, proti židům, proti homosexuálům, proti vyznavačům jiných světových názorů než je islám...
 Kdo je „politický suterén“? Ten, kdo se takto chová nebo ten, kdo jej pojmenuje? Vážím si lidí, kteří pochopili, že ústřední problém současného světa bohatých a chudých nelze řešit náboženským extremismem, válkou a vraždami. A pokud vyznávám demokracii za dosud jedinou možnou formu vlády a řešení problémů, pak bych měl být za slabocha, pokud se islámskému extremismu nepostavím. Multikulturní společnost není bezbřehá, její hranice začíná a končí tam, kde mě může ohrozit netolerantní společnost. Islám je náboženství, které dnes ohrožuje státy Evropy natolik, že je v nebezpečí její existence. Demokratická existence jednotlivce, který v ní žije dosud svoboden. Křesťan, žid, homosexuál.
 Pokud chceme, aby tomu tak zůstalo nadále, nedejme se zmást „slovy“ islamistů. Chtějí-li u nás své mešity, pak ať dovolí stavět kostely v Rijádu, v Palestině a Damašku. AŤ máme stejné podmínky a můžeme soutěžit. AŤ v jejich učebnicích je pravda o nás. V našich si to mohou ověřit. Ať ukončí tance nad zabitím každého židovského dítěte a přestanou oslavovat jeho vrahy. Ať jejich slova o lásce přejdou do reality. Dokud tomu tak nebude, pak každý autor „politického suterénu“ hovořící o nich má pravdu.

Žádné komentáře: