pondělí 17. září 2012

Kroužkujte!



Už jenom párkrát se vyspíme a máme tu volby. Pro někoho, kdo čeká na ježíška to bude trochu drsné probuzení, pro většinu z nás důležitý společenský akt svobodné vůle občana, který si je vědom svých práv a povinností. Nezastupitelný krok na cestě změn společnosti, která se jen těžko smiřuje s korupcí, protekcionismem, s nímž se setkáváme tak často.
            Volby. Jejich výsledky jsou zrcadlem odpovědnosti každého z nás. Je naší občanskou povinností vybrat strany a jednotlivce blízké našemu názoru, názoru na vše kolem nás. Takzvaně vykroužkovat osobnosti, které dobře známe,kterým věříme. Máme velkou zodpovědnost. Je nám dáno rozhodovat o současnosti, ale i o budoucnosti. Nenechat se ovlivnit těmi, co říkají: Nikam nechoď, je to zbytečné, nemá to cenu, všichni jsou stejní…
            Budiž, ale ani my nejsme stejní. Nevolme ty, co kradou, lžou a všelijak překrucují pravdu. Známe je a nevolme je. Využijme možnosti zakroužkovat ty, kterým důvěřujeme. Trochu mi to připomíná Gorbačovovu perestrojku, ale berme to tak, že lepší mechanismus dosud v demokratické společnosti nikdo nevymyslel.
            Dejme šanci mladým, pracovitým lidem, kteří mají chuť něco měnit. Takovým, co mají vizi, třeba i radikálních změn uprostřed silných a velkých partají. Je čas nových politických garnitur, zřeknutí se politikaření a zákulisních dohod, které tak dobře známe z radnic v našem okolí.
            Nepromarněme příležitost mít ve vhodnou dobu prst na spoušti. Dejme šanci všem „buřičům“, pokud chtějí stavět, vítězství rozumu nad pokrytectvím, všem, kteří se chtějí postavit kmotrům, bývalým „kamarádům – přítelíčkům“.
            Přemýšlejte proto dřív, než řeknete: Volit nepůjdu. Kroužkujte a zodpovědně vybírejte ty, o nichž víme, že se nebojí a budou našimi hlasy mluvit na příštích jednáních o nás, naší společné budoucnosti. Vykroužkujme a dejme jim své hlasy. Zvolme je, ať jsou našimi zástupci. Svět se začne vždy točit tam, kam se opřou miliony lidí. Buďme optimisty – začneme s kroužky a skončeme s předraženými zakázkami na stavby v našem okolí. Takže naplnění demokracie, k volbám a ke kroužkům!!!

Žádné komentáře: