středa 31. října 2012

Za zdravím v Liberci




            Že už je hodně po dvanácté, to se ví, ale konečně je tu řešení. Otázka, kdy konečně se v Liberce přestane léčit v klášterních celách a čekat na ošetření specialistou na chodbách prastarého kláštera, je na dohled. Liberecký klášter, místo, kam chodíme desítky let na ošetření stárne a pacient má stále víc a víc pocit, že se zde čas zastavil. Odborní lékaři na vysoké úrovni i lékařská technika versus kasárenské prostředí hodné Rakousko-Uherska počátku 19. století. Není zde kde parkovat, pro nemocné je to relativně daleko k zastávkám MHD.
Samotná budova je postavena za účelem prostých kasárenských cel jeptiškám a svou životnost přesluhuje. Už dávno měli liberečtí lékaři a pacienti dostat prostory v centru města u zastávek MHD a s parkováním.
Jedno takové místo se v centru města Liberce přímo nabízí na Šaldově náměstí,  přímo v centru v Plaze. Zde jsou k dispozici prostory o rozloze více než 1.900 metrů čtverečních připravených změnit se na 30 ordinacích při zabezpečení všech výhod pro pacienty i lékaře. Kromě jiného s vyhrazeným parkováním v podzemí nákupní galerie Plaza a se zastávkami tramvají a autobusů MHD přímo před budovou. Pro lékaře důstojné zázemí, šatny, WC, sprchy, stravování, recepce, ordinace na míru, ostraha, webová prezentace, příjemné a prosvětlené prostředí, které rovněž pomáhá léčit. To vše s výhledem realizace do necelých dvou let počínaje jarem 2013.
To je konkrétní odpověď na to, co by se v Liberci mělo a mohlo zlepšit,  jak zkvalitnit život libereckých občanů. Dát zelenou vytvoření moderního lékařského centra v Liberci, řešení, které sebou přináší možnost radikální změny ambulantní péče o nemocné. Přechod ze starého kláštera do moderní nákupní galerie Plaza Liberec, kde by mohli být spokojeni lékaři i pacienti.

Žádné komentáře: