čtvrtek 4. července 2013

Prezident dodržuje předvolební sliby




Mám už dost těch zastřených i nezastřených narážek na prezidenta republika. Je takový, jakého si přála většina voličů tohoto státu. Je naším zrcadlem nastaveným našim tvářím. Reaguje a dělá to, co bych dělal v jeho funkci já.... Nezpronevěřil se svým předvolebním slibům, nesliboval víc, než dneska plní. I to je víc, než jsem od něj čekal.
Vyčítají mu, že je na hraně Ústavy. Jisté je, že ji neporušil. Tu radost druhé straně neudělá, a jsem si jist, že zůstane v mezích zákonů, a že jeho rozhodnutí budou ve prospěch republiky a ne těch, kteří zneužívají moci, svěřené jim „lidem“. Ano je levicově zaměřený, vidí v islámu nebezpečí, tak jako v renesanci fašismu. Chce, aby byli potrestání podle zákonů ti, kteří kradli, upláceli, zneužívali, přihlíželi a ponoukali k trestným činům. Copak ještě dneska někdo věří v justici? V potrestání oněch miliardových podvodů, tunelů, kterými odklonili většinou pravicoví politici penězotok na své účty?
V televizních zprávách vidíme, jak si obyčejní lidé pomáhají v nesnázích. Naši miliardáři už dávno televizi nezapínají natož, aby se vzdali části svých příjmů ve prospěch potřebných. Peníze nejsou na radnicích, nejsou na hejtmanstvích, na ministerstvech? Jak to ti komunisti a lidovci za minulého režimu dělali, že nebyli žebráci, bezdomovci, nezaměstnaní, lidé na pokraji hmotné nouze?
Tohle leží na srdci panu prezidentovi, když nechce, aby vládla pravice. Ano, v tom je ten zakopaný pes. Bohatí a chudí, ti si nikdy nerozumí. Prezident byl zvolen převážně lidmi, kteří byli znechuceni aférami ODS, které naši republiku staví svou korupcí a chamtivostí někam mezi africké republiky a muslimské samovládce přesvědčené, že jen oni umí vládnou a není lepších než jsou oni...
Prezident byl zvolen těmi, kteří nechtějí praktiky, které v Čechách nemají obdoby. Snad jenom vítězní Habsburkové po Třicetileté válce a církev svatá se chovali podobně. Pokud nechceme opět prezidenta, kterého jsme tu už měli, narcise a toho „nejlepšího“ na světě, važme si toho současného, který je a zůstává jedním z nás, člověkem. S našimi chybami a přednostmi. Prezidentem, který se nedá zkorumpovat, kterému jde o to, jak chlívek vyčistit a dezinfikovat..... 

Žádné komentáře: