sobota 14. února 2009

Co spojuje tři události z poslední doby

 Odchod místopředsedy vlády ČR pana Čunka z funkce, zavraždění polského inženýra P. Stanczaka radikálními muslimy v Afgánistánu a návrat popírače holocaustu biskupa R. Williamsona zpět do církevních řad.
 Všichni zúčastnění věřili nebo věří v Boha a pravidelně se účastní (účastnili) církevního života. Všechny tři jsme mohli vidět na televizních obrazovkách, ačkoli je před televizní kamery postavily odlišné důvody.
 Pan Čunek před odchodem do rodné vísky řekl před televizními kamerami to, čeho jsme se všichni obávali. Tuto zemi (a měl skutečně na mysli ČR) neřídí vláda a Parlament, ale lobby, kliky a nátlakové skupiny (podsvětí a korupce).
 Polský inženýr v Afgánistánu na kolenou prosil vyznavače Proroka Mohameda, kteří, jak je nám stále zdůrazňováno, stále jen studují korán, kde se o vraždách vůbec nemluví, o život. Nic mu to nepomohlo a oni mírumilovní islamisté mu před televizními kamerami usekli hlavu se vzkazem do Evropy: Bůh je mocný. Alláh akbar! Tak skončí všichni nevěřící.
 Ten poslední z antagonistů je biskupem katolické církve. Papež Benedikt XVI. ho vrátil do lůna církve pravé – katolické. Biskup R. Williamson je popírač existence plynových komor v koncentračních táborech a zároveň věřící křesťan a troglodyt v jedné osobě. 
 Ano, to je náš svět, ve kterém nás už snad nemůže překvapit vůbec nic. Doba využívání nanovláken, doba velkolepých zimních i letních sportovních her, obrovských nákupních středisek a internetu, doba válek a poprav „on-line“ prostřednictvím všudypřítomné televize. Co bude dál? Těšíte se? Já ne....

Žádné komentáře: