středa 11. února 2009

Není domácnost jako domácnost

 Není domácnost jako domácnost aneb Kam v současné době s penězi?

 Je čas se vážně zamýšlet, kam investovat volné finance vaší rodiny. Nabídka je slušná. Investigativní novináři nám bez uzardění předkládají nabídky, ze kterých až zůstává rozum stát. V době, kdy čekáte na důchod ve výši 6.600,-Kč nebo když si za měsíční práci odnášíte 12.000,-Kč si z jejich nabídky vskutku vyberete.
 Je z čeho vybírat. Nabyl jsem dojmu, že ne půjčky, ale investice drobných střádalů, živnostníků a zaměstnanců budou těmi, kteří vyřeší hospodářské potíže České republiky, potažmo krizi světových bank. To ona tlačí ceny platiny dolů, zlato naopak stoupá. A tak, česká rodinko, tauvažuj. Zbavíš se platiny a nakoupíš zlato? Nakoupíš platinu a prodáš zlato? Toť Hamletovská otázka, ale plně korespondující s „myšlením“ českého ekonoma. Uvažujte!
 Šedesátiprocentní zisk za čtyři roky. Zdroj – Mincovna Jablonec nad Nisou. To jistě potěší všechny české rodiny, co nevědí, kam s penězi. To je důvod, proč si utáhnout opasky. Hitem je a bude zlato, ale i ta platina má šanci. Nejlepší budou jablonecké medaile o průměru 85 milimetrů – půlkilogram ryzího kovu. 
 A tak vy všichni, drazí spoluobčané, z Liberce, Jablonce, Turnova a České Lípy, vy všichni, co nevíte kam s penězi, důchody a dividendami!Víc nečekejte a kupujte nám drahé kovy! Pomohou nám vybřednout z marastu krize společnosti, ve které žijeme.
 A ještě jednu pro zasmání. Romové v Čechách odmítli, aby v Čechách byla Celosvětová romská banka. A opět jeden bezva návrj na řešení energetiky v Čechách. Nic nestojí v cestě desetitisícům malých elektráren náhradou za dostavbu Temelína. Z dílny Strany zelených. Jak blízké, jak blízké padesátým létům minulým, kdy se snad doporučovalo všem, co mají balkón, vanu – pěstovat prase. A citrony. Do každé prasečí huby. Bože, ti samospasitelní zelení! Dají vám i práci. Hledají kontrolory, kteří budou kontrolovat čím kdo topíte v kamnech. Na místě. A budou nekompromisní. V padesátých letech se tahle úchylka od morálky léčila vislemi.
 Jsme učenlivým státem Nové Evropy. To bylo za protektorátu, dnes za Evropské unie. Děláme víc než musíme. A tak si společně a s vervou zazpívejme s Jeníkem z Prodané nevěsty: ..a chalupu a chalupu dostane od táty (samozřejmě s hypotékou). A na cestě jsou exekutoři, exekutoři...

Žádné komentáře: