neděle 1. července 2018

Anonym - nahlédnutí do duše ubožáka


Nepodepsal se, a přesto téměř s jistotou vím, kdo to je. Na policii už o něj projevili zájem. Bývalý přítel, inteligentní, zábavný, milovník žen. Nevím jak a kdy onemocněl virem nenávisti, kdo jej kde profesně přeskočil a proč nenávidí a řádí jako pes utržený ze řetězu.

Proč se rozhoupal zachránit svět před Židy? Křišťálových noci bylo málo, podle něho jich musí být stokrát víc Stalo se z něho monstrum s vlasy na ježka, s ústy plnými jedu. Tak jako tak, je to chudák. Žena ho podvádí, přátelé nemá, z úst mu šeredně páchne, potí se mu prsty u nohou a teď problémy s policií.

Jako odsouzený to nebude mít za katrem lehké. Co si vydělal, spotřebuje za lubrikační krémy a stejně to nebude stačit. Půjde z ruky do ruky, z postele do postele. No co, vybral si sám. Nezáviďme mu. Jsou to bolestivé příběhy. Aspoň si rozšíří obzory a bude mít radostné, autentické vzpomínky na pobyt za mřížemi.

Jsem člověk přející a stále je mu to málo. Přeji mu, ať si zláme obě nohy, zchromne mu koza, proděraví si všechny čtyři gumy, ať ztratí klíče od bytu… Však on mi taky přeje vše nejhorší.

Nerad se pletu. On ani neumí být dobrým anonymem, hlasem, co volá sobě podobné osly k večeři. Přemýšlím, jak jej ponížit a vysmát se té jeho teorii. Být nad věcí a poslat ho i s těmi jeho teoriemi a nesmysly do háje. Říct mu: Ty jedno čuně ubohé, podívej se do zrcadla a běž se vycpat! Nechoď už ani mezi lidi, jsi odepsaný. Nechtěl jsem se s tebou špinit, ale nejde to. Někdo tě musí kopnout do pozadí. Je pozdě, ale vyčítal bych si do smrti neudělat to. Na hrubý pytel, hrubá záplata, aneb už nikdy mi bývalý závistiví příteli nechoď na oči. Asi bych se neudržel a jednu ti vrazil za všechny slušný lidi téhle planety.

Žádné komentáře: