neděle 25. října 2009

Špička hory

 Skandál v Plzni. Práva za tři odpoledne. Recidivisté v čele a jako majitelé soukromých vysokých škol. A jak je tomu v Libereckém kraji? V Jablonci, Liberci, Turnově, České Lípě? Sleduje někdo, kromě nikoho, tyhle soukromé podniky na doktory? Asi ne a bude to stejné jako u houpaček (či jiných atrakcí na poutích). Dokud se řetěz nepřetrhne, jede vše ve starých kolejích. Čím hloupější, tím úspěšnější platič školného na soukromé škole. 
 Jak hluboko jsi klesla, vzdělanosti v Česku! Ještě, že máme státní školy...A hle, mor a nákaza se šíří z Plzně do celé země. Tam, kde mohou a mají vůli, tam už se o své vysoké školy začali zajímat. Je to jako prasečí chřipka. Podáš ruku s obálkou a nakazíš, nebo tě nakazí. A není to snadné. To nejsou kytky a oblečení nebožtíků v krematoriu, to se týká našich dětí, něčeho, o čem jsme nepochybovali. My, kteří jsme se před rokem 1989 mohli vzdělaností chlubit, máme dnes obavy, zda podobně jako v Plzni a ve Varech nestudují i jinde. 
 Lidé přestali věřit politickým stranám, koalicím a kdyby se nestyděli, nebo nebyli „světa znalí“ (studenti a mladí do 30 let), určitě by chtěli věc řešit. Nikoliv věčnými kompromisy. Snad příští volby vyženou od koryt nenažrané politiky a rychlokvašky, „abonenty“ takových univerzit jako té v Plzni. Postupujme rychle, neboť dosud nekontrolované univerzity chrlí absolventy i do státní správy metodou čím víc vysokoškoláků na škole, tím větší státní příspěvek škole. Uzavřený kruh nebo jen výkrmny vepřů. Kdo ví...

Žádné komentáře: