neděle 2. května 2010

Revolver revue u nás doma, v Kocourkově

Tak jsme opět dostali do schránek nový reklamní leták. Tenhle nic neprodává, nic nenabízí, ale byl doručen do pravých rukou neboť jsem pravý Liberečák. Listy má trochu hrubší, ale o to lechtivější čtení nabízí.

Hned v úvodu ztotožňuje neposlušné novináře s nezaměstnanými neplatiči VZP a uživateli omamných drog. Fantastické přirovnání, téměř obskurní! Dále přirovnává „Soukeňák“ k plácku, kde se v létě shromažďují podivné individuality s puncem minulého režimu. Koho tím autor myslel? To zapomněl veřejnosti sdělit, ale zní to tak nějak „odborně“… Ten punc by jistě čtenáře zajímal. Pokud měl na mysli šesticípou hvězdu, pak máme autora další perly tohoto zdarma letáku.

Zveřejněním antisemitského pamfletu dokázala redakce skutečnou „profesionalitu“. Ulehčila autorovi práci s jeho roznášením a rozesíláním. Zvýrazněná grafická úprava pak zajistila, že je nepřehlédnutelný a své fandy si najde. Redakce svou hloupostí dokázala, že Kocourkovští se jeví jako naprostí žabaři a autor anonymu jí jistě nezapomněl poděkovat za distribuci zdarma. Teď je jen na Policii ČR aby konala, dotyčného vyhledala a dala mu možnost obhájit své názory u soudu.

Redaktory by pak měl někdo poučit o etice a mravnosti, pokud „po zralé úvaze“ docházejí k podobným rozhodnutím o nepodepsaných příspěvcích. Něco jiného je prodávat kedlubny, něco jiného je psát do novin hlouposti. Pokud nemohu odolat nutkání, pak bývá dobrým zvykem dát slovo i tomu, na koho anonym útočí a nečekat až do příštího čísla. Někdo by to mohl pokládat i za úmyslnou denunciaci, alespoň do voleb…

Co se umění týče, pak o sochách ve městě bych raději pomlčel nebo se zeptal kolemjdoucích. Někdy mi připadá, že mocní v tomhle městě žijí v jiné dimenzi a mluví jiným jazykem. Možná, že ani nejsou z tohoto města, protože jinak by snad nemohli chtít třeba tržnici před Dunajem, kde ani nikdy nebývala.

V pořadí druhý náborový leták se od prvního moc neliší: mrkev za 12, cibule za 16, zelí a kedlubny po 20. Po zralé úvaze – nekup to!

Žádné komentáře: