neděle 24. října 2010

Nová kniha libereckého autora „Egonovy pohledy a pohlednice 2“

V těchto dnech přichází do obchodu s knihami již třetí kniha známého libereckého sběratele a publicisty Egona Wienera „Egonovy pohledy a pohlednice 2“. Je volným pokračováním fejetonů a reprodukcí starých pohlednic z Liberecka a Libereckého kraje.
Sto stran poutavého textu doplněného exkluzivními reprodukcemi světa našich prarodičů, netradičních pohledů na události, kterých jsme byli svědky my nebo naši předci většinou v podhůří Krkonoš, Jizerských nebo Lužických horách, měst a vesniček v této oblasti.
„Egonovy pohledy a pohlednice 2“ jsou nepřikrášleným světem lidí, které potkáváme nebo naopak míjíme, protože nemáme čas si s nimi porozprávět. Autor si čas našel a v krátkých statích nás seznamuje s dramaturgií prchavého okamžiku, laskavého příběhu, milého pohlazení, pláče či smíchu, prostě všeho, co život přináší.
Čtenáři knih Egona Wienera vědí, že autor postavičky příběhů, sebe sama nevyjímaje, nijak nešetří. Přesto kniha pobaví a zároveň přináší i velkou sumu znalostí a informací, kterými autor disponuje.

Žádné komentáře: