středa 13. srpna 2014

Upozornění na nové knihy severočeského autora Egona Wienera

Během jednoho měsíce se čtenářům půvabných příběhů a fejetonů Egona Wienera dostane do rukou nadmíru hezká kniha „Od Lužických hor k Lužické Nise – Hrádek nad Nisou“.
Úspěšný liberecký autor píšící své krátké prózy, si získal čtenáře zhruba deseti knížkami fejetonů ze života jeho generace žijící v Sudetech po roce 1945 až po současnost. Autorova snaha neobelhat a co nejvěrněji si vzpomenout, vede čtenáře k poznání, že to, co se čte je autentická podrobná mapa, originální záznam, fotografie doby, která je téměř současná.
Příběhy chlapce, které si autor zapamatoval, jsou zpracovány tak, že se sami ptáme, zda byl náš život taky tak pestrý, jako autorův. Barevná mozaika šťastných chvil, dnů v městečku, které je dnes na mapě České republiky nepřehlédnutelné. Hrádek nad Nisou – skutečná brána Trojmezí plná krásných překvapení. Kniha o Hrádku a jeho okolí vás jistě překvapí nejen svými texty, ale i množstvím autentických starých dobových pohlednic.

 Knížku „Od Lužických hor k Lužické Nise – Hrádek nad Nisou“ dostanete ke koupi v centru brány Trojzemí na náměstí v Hrádku nad Nisou a nebo si ji můžete objednat e-mailem na adrese egon.wiener@gmail.com od poloviny září 2014.

Žádné komentáře: