čtvrtek 29. listopadu 2018

Došel mi insekticid, bojuji už jenom holými pěstmi




Píši Vám, včelám, co mi uletěly, mouchám, komárům a vší té létající havěti, co umí jenom obtěžovat, bzučet a dělat si, co si umane. Já tady jenom tiše vřískám a slibuji, že jim to oplatím. Mám nakročeno a se mějte se tudíž na pozoru všichni, kterých se to týká, především Ti, kterým píši tento opovědní list.

Píši Vám, čumilům a přihlížejícím. Tady se vede válka proti všem a všemu, co proti mně bzučí, píská a ukrutánsky bodne vždy, když to nečekám. Když jím, spím, dívám se na televizi. Ano, Vám píši a to si pište, že ze svobodné vůle, plný zášti, odhodlání a víry ve vítězství! Já zvítězím a nakopu Vás víte kam! Vysoko, vysoko zvednu prapor vítězství a budu si přitom zpívat chorál, jako naši předchůdci, když zvítězili u Prahy. Píši všem, co sklonili hlavy. Jen je pěkně zvedněte, vítězství je naše, jen krok a bude i Vaše.  Toť můj příspěvek na konto boje s hmyzem, co se mě rozhodl sežrat.

 Nesnáším bodavý hmyz, i když vím, že ptáci jej milují obdobně, až na to, že já mouchy nejím. Zabíjím je pro potěšení, jsem sériový tuctový, masový a ke všemu odhodlaný! Tolik, co jsem si o sobě přečetl na stránkách přecitlivělých. Ano, rád je zabíjím a jejich krev je pro mě sklenkou šampaňského, talířem dršťkovky, mázem piva, brufenem, po kterém mě už záda nebolí.

Píši Vám, porotci, soudci, kriminalisté a žalářníci. Až už to jednou bude vypadat, že budu bručet, nedejte mě lehko, přátelé. Bijte se jako lvi! Druhý takový, jako já, už nebude. Slunce pak zapadne a navždy zbude jen mráz, co vše sežehne plamenem i mé ostatky.

Píšu všem hasičům, profíkům i dobrovolném sboru. Nehaste! Ať plameny pekelné sežehnou především létající pijavice, ty nenažrané harpyje! Píši všem, kteří mají, co dočinění s vodou. Nehaste, co vás nepálí, ač pálí každý jeden kousanec. Však já vím, proč zvedám pero a pokouším se psát. Hanobte rasu všeho toho křídlatého hmyzu, bít je klacky, mucholapky a insekticidy na ně, na každou tu jednotlivou kousající můru. Jen se těšte dostat se mi do tlapy! Jsem jako rys ostrovid, lapám je jako medvěd ryby. Tlapou si máchnu a mám je jako rozinky. Jedna sem a druhá do tlamy.

Píši Vám a mám se relativně dobře. Jdu po nich a nedělám si iluze. Deset jich skončí na márách, stovky se vrhají požahat nás. A proto lidé bděte, nelenošte. Vzhůru do bitvy!

Píši Vám všem zahaleným k patě. Nepomáhá to. Nic, co by bylo humánní a vyřešilo se to hned. Venku to opět bzučí, staří jsou nahrazeny odolnějšími typy. To už jsou děti Aukra, Facebooku, internetoví samizdati. Ti už nesednou na lep obyčejné mucholapky, a proto i Vám píši, malé děti. Až jednou vyrostete, budou tu i oni. Budou připraveni pozřít Vás i s chlupy našeho psa Vilíka, milovaného člena naší domácnosti. Běžte, jen běžte a lovte je. Nikdo je nehájí.

Žádné komentáře: