pátek 28. srpna 2009

Je to vůbec možné?

Ani česká veřejnost by neměla zůstat hluchá a měla by odpovědět na poslední provokace militantních Palestinců. Je smutné, že právě švédský bulvár, deník „Attonbladet“ se propůjčil pro lži a pomluvy izraelských vojáků, které Palestinci označili za vrahy vraždící a unášející mladé Palestince kvůli orgánům.
Švédský list postavil tvrzení na sdělení několika Palestinců bez toho, aby cokoli ověřil nebo dal prostor druhé straně k vyjádření. O to horší je stanovisko švédské vlády, která dnes, tak, jako za 2. světové války zachovává „neutralitu“ a poskytuje prostor pro antisemitské články. Dnes se opírá o svobodu slova, ale v podobné kauze před čtyřmi roky, když dánský časopis karikaturou „zesměšnil“ proroka Mohameda reagovala ihned. Nechala znepřístupnit stránky s touto karikaturou. Tehdy to šlo, dnes to nejde.
Ani my bychom neměli zavírat oči před lží a pokrytectvím, měli bychom se připojit k bojkotu švédského zboží v Čechách tak, jako tomu dnes je v jiných evropských zemích. Bojkotujme švédskou „Ikeu“ jejíž šéf a zakladatel Ingar Kamprad se zapletl s nacisty. Antisemitismus nemá v Evropě místo a pokus si Švédové myslí, že ano, měli by jim Češi říci ne. Jinak bychom zítra mohli otvírat hroby a obžalovat znovu Hilsnera nebo kapitána Dreyfuse. Doba pogromů a plynových komor je snad už definitivně za námi.

Žádné komentáře: