čtvrtek 9. září 2010

Hrajeme, poznáváme, sbíráme – Sestav si svůj svět

Myslím si, že to podstatné už bylo vymyšleno. O to víc mě překvapil pan inženýr Ulrych z Nymburka svým nápadem. Systém puzzle využil ke hře Putování Českým rájem, něco, co jsme tu ještě neměli. Magnetické střípky, 43 kusů, jednoduchá estetická doplňovačka toho nejhezčího od Sychrova přes Frýdštejn, Malou Skálu k Sobotce, Kosti, Lomnici nad Popelkou až po Jičín.
Všude, na všech zajímavých místech tohoto kraje si můžete splnit svůj sen. Uchovat si vzpomínku na něco krásného, co jste právě viděli, zakoupením sáčku s magnetickými střípky, které pak doplněné dalšími doma vytvoří vzpomínku na kousek kraje, který jsme navštívili a postupně si je dovezli domů.
Málo lidí při své práci přemýšlí tak, aby její výsledky přinesly ovoce tak sladké jako střípky pana Ulrycha. Zábava, poučení a radost v jednom. V konečném výsledku pak krásný složený obraz české krajiny, navštívený vámi nebo vašimi dětmi a sestavený podle podkladové mapy. Podchycená lovecká a sběratelská touha vytvořit a mít kompletní obraz památek Liberecka, Jablonecka, Turnovska a Jičínska. Další návštěvy a poznávání historie kraje, cestovatelská mapa vzpomínek v dětském pokoji. Protože se střípky mohou i měnit, vzniká tu nový sběratelský artikl, kterým lze „okoukaný“ dílek zaměnit za jiný. To jako sběratel dovedu ocenit a tak si myslím, že nápad pana Ulrycha z Nymburka by neměl zapadnout. Má na to zaujmout návštěvníky hradů a pamětihodností Českého ráje. Sestav si svůj svět. Objevili jste ho i vy? Už máte sestaven ten svůj, skvělý prázdninový obraz vzpomínek? K tomu vám poslouží hra i soutěž Sestav si svůj svět.

Žádné komentáře: