neděle 1. července 2012

K. H. Frank



Píši vám, K. H. Franku, 
vám, který jste Čechům ukázal tu pravou tvář Protektorátu Čechy a Morava a pomstil se za atentát na Reinharda Heydricha. Kde vás hledat? Na cestě z Hradčan, přes lidový soud na Pankrác, kde stávala šibenice, v pekle, kam váš život očividně od počátku směřoval?
Píši člověku (?), který nařídil vypálení Lidic, Ležáků a který dal povel do Kobylis střílet elitu národa. Dal jste zastřelit, mimo jiné, přítele a kamaráda mého dědečka ze Zbraslavi, lékaře a spisovatele Vladislava Vančuru. Nechal jste postřílet spoustu slušných lidí, které jste ani neznal. Zničil jste rodiny pěstitelů ovcí, holubů, králíků a slepic, kteří seli a sklízeli obilí a žili v poklidu a míru s vaší německou říší. Poslal jste mladé na nucené práce do říše, Židy do Terezína a do plynu…Není sporu, kam patříte vy a vám všichni podobní s cejchem škůdce, krvavého mordýře, pro kterého soud nemá alternativu.
 Nic vám nebylo svaté a vše bylo málo pro blaho Třetí říše kolaborantů, zrádců a konfidentů. Není čeho a proč vás litovat. Váš život nestál za psí štěk, vás a vašich kamarádů není třeba vzpomínat. Váš konec musel přijít a být smutný. Musel bolet, aby vaše bolest přinesla mír mým rodičům a spoustě těm, které jste zavřeli do věznic a táborů. Konec vlády Quslingů i váš, byl hlavní podmínkou pro mé narození. To je jediné pozitivum v této kapitole smutných dějin českého státu, kde jste tu nejsmutnější roli sehrál vy sám.
Budiž vám země těžká, nic horšího vám přát nechci.                                                                                       

Žádné komentáře: