středa 18. července 2012

Píši Vám, císaři Karle,Otče vlasti.


Píši Vám, císaři Karle,Otče vlasti.
Pokud dojde k šumu na poště a tenhle dopis dostanete Vy, Karle, poslední císaři rakouský pošlete dopis Lucemburkům… 
Klečím v prachu svého obýváku a mluvím k Vám, velký válečníku, později císaři a vládče. Pomilujte opět svou ,,otčinu“ i zemi matky své a pomozte tomuto národu!
Tolik se toho sběhlo od doby, kdy jste naposled zemských škůdců věšel, topil pekaře a do hladomorny poslal zlovolníky. Je na čase opět se vrátit k tomu, co pojmem slovo vláda obnáší a panstvo ve sněmu jaksi usměrnit, aby opět bylo možno řešit problémy.
Císaři a králi, pane Karle, buď milostiv a nasaď, prosím, palečnice a španělskou obuv svorně k údům verbeže té hladové, co zadlužila tohle království. Ať opět ať planou hranice a na nich ať se škvaří zloduchové nenasytní, co z cizí kapsy ujídají a maří náš sen – být bohatou a  počestnou zemí. Nechť  Tvůj majestát se naštve a zřekne se služeb panstva, co okrádá český stát. Ať kat sepere tu chamraď, co oškliví se peklu a Tvůj majestát jí nedovolí v klidu spát. Ať mocnosti práva pohltí jejich živočišný pach, aby nezbylo po nich nic, ni dluhy, ni smrad. Vydej, ó pane, na ně svůj císařský zatykač. Ať je pohltí peklo a nemaže se s nimi kat, padni komu padni. Ani o stéblo slámy navíc do studené cimry ve věži kulaté. Ať hrají třeba u okénka na housle, nebo tiše lkají. Buď jim přísným Otcem vlasti. Ať platí za zvyšování daní, DPH, za to, že nejezdí jako my, ostatní, tramvají, že jsou arogantní, že mají milenky, že nám chtějí vzít stravenky. Je toho moc, proč je lůza má mít v nenávisti.
Zasáhni tvrdě dokud je čas. Vezmi jim z cel televize, přehrávače, ipady, počítače, hrací konzole, ať místo hraní zpytují svědomí, případně je pošli ke Smíchovu, až budeš kopat základy Hladové zdi. Místo šikovných advokátů, ať je hájí šikulové z plzeňských univerzit. Dej jim možnost odletět ve španělských letadlech se zlatými padáky na zádech, o jejichž funkčnosti se dosud vedou spory.
Císaři a pane králi, pošli ty šantaly a zemské škůdce kopat uran do hlubokých slojí, ať se nám tam ožení a jejich plodnost klesne. Doufejme, že čert nikdy nespí a naše šance není poslední…

Žádné komentáře: